Destinacije

Foto: A. Gospić

Božava

Od 1.6.2021. – utorkom, četvrtkom i subotom – brzobrodskom linijom povezujemo Božavu (Dugi otok) sa Zadrom, Silbom, Mali lošinjem i Suskom.

Krk

Od 1.6.2021. – ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom – brzobrodskom linijom povezujemo KrK sa Zadrom, Rabom, Silbom i Rijekom.

FOTO: MLADEN RADOLOVIĆ MRLJA

Mala Rava

Mala Rava je smještena uz uvalu Lokvina Uvala je otvorena prema zapadu, odnosno prema Dugom otoku, te otočićima Mrtovnjaku i Galijici u Ravskom kanalu. Budući da je poluotokom Zaglavićem zaštićena od vjetrova, predstavlja povoljno mjesto za sidrenje. U Lokvini je sredinom 1990-ih uređeno privezište (s bovama). Preko svega 100 m uske prevlake, Mala Rava je […]

FOTO: MLADEN RADOLOVIĆ MRLJA

Mali Iž

Za ljubitelje boravka na plaži izbor je velik. Mali Iž ima 10 uvala izuzetne ljepote, šljunčanih ili pješčanih. To su:  Mala Dumboka, Šolova, Peščenice, Pardešćak, Mali Vodenjak, Bršanj, Komoševa, Knež, Dolinje (Tražet) i Svežina.

Foto: Sandro Tariba

Mali Lošinj

Od 1.6.2021. – utorkom, četvrtkom i subotom – brzobrodskom linijom povezujemo Mali Lošinj sa Zadrom, Silbom, Božavom (Dugi otok) i Suskom.

Foto: Petar Lupić

Rab

Od 1.6.2021. – ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom – brzobrodskom linijom povezujemo Rab sa Zadrom, Silbom, Krkom i Rijekom.

Rijeka

Od 1.6.2021. – ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom – brzobrodskom linijom povezujemo Rijeku sa Zadrom, Silbom, Rabom i Krkom.

Sali

Sali su jedno od 12 mjesta na Dugom otoku – jednom od najljepših i najvećih otoka na Jadranu, čije ime opravdava njegova duljina od oko 45 kilometara. Ovo je idealna destinacija bez obzira želite li opuštajući ili aktivni odmor te idealna polazišna točka za otkrivanje izuzetnih prirodnih ljepota Dugog otoka. Mjesto Sali, smješteno na sjeveroistočnoj […]

Silba

Od 1.6.2021. brzobrodskom linijom povezujemo Silbu sa Zadrom, Božavom (Dugi otok), Rabom, Malim Lošinjem, Suskom, Krkom i Rijekom.

Foto: Sandro Tariba

Susak

Od 1.6.2021. – utorkom, četvrtkom i subotom – brzobrodskom linijom povezujemo Susak sa Zadrom, Silbom, Božavom (Dugi otok) i Malim lošinjem.

FOTO: MLADEN RADOLOVIĆ MRLJA

Vela Rava

Vela Rava ima povoljan položaj uz uvale Marnjica, Grbačina i Grbavač, uz koje je vezana glavnina novije izgradnje kuća za stanovanje i odmor, kao i mogućnost pristupa uvalama Ivanoševica i Pavajsko na sjeveroistočnoj obali otoka. Vela Rava je još od srednjeg vijeka bila glavno središte na otoku. U starijem dijelu naselja na vrhu 82m visoke […]

FOTO: MLADEN RADOLOVIĆ MRLJA

Veli Iž

Središte otoka, Veli Iž leži u pitomoj uvali na sjeveroistočnoj strani otoka. I danas odiše izvornim i tradicionalnim ritmom otočkog života. Maslinarstvo, ribarstvo i pomorstvo najčešći su poslovi kojima se bavi njegovo malobrojno stanovništvo. U središtu mjesta nalazi se obnovljena crkva Sv. Petra, kulturni dom, etnografska zbirka, zatim nekoliko autohtonih konoba i restorana, tri kafića, […]

Zadar

Od 1.6.2021. brzobrodskom linijom povezujemo Zadar sa Silbom, Božavom (Dugi otok), Rabom, Malim Lošinjem, Suskom, Krkom i RIjekom. Cijele godine povezuje Zadar brzobrodskom i brodskom linijom sa Dugim otokom (Sali, Zaglav) te brodskom lijom sa otocima Ižem (Mali Iž, Veli Iž) i Ravom (Mala Rava, Vela Rava).

Zaglav

Zaglav je naselje na južnom dijelu Dugog otoka, 4 km sjeverozapadno od najvećeg otočnog mjesta Sali i 4 km jugoistočno od mjesta Žman. Jedno je od većih mjesta na otoku i nalazi se na zaravni iznad uvale Triluke, čija je okolica pretežno pod pašnjacima, makijom i maslinicima. Smješten je u dobro zaštićenoj uvali, a u […]