Izjava o zaštiti podataka

Voditelj obrade

 • G&V Line Iadera d.o.o. za pomorstvo, turizam, trgovinu i usluge
 • Poljana Natka Nodila 7, 23 000 Zadar, Hrvatska
 • OIB: 16518780172
 • Kontakt za zaštitu podataka: info@gv-zadar.hr

Voditelj obrade posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka, a Vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s načelima Uredbe o zaštiti podataka Europske unije 2016/679.

Ova izjava odnosi se na zaštitu podataka i korištenje kolačića na web stranici https://gv-zadar.hr

Izjava o zaštiti podataka primjenjuje se od datuma objave, o značajnim promjenama u ovoj izjavi informirati ćemo Vas na početnoj stranici naše web stranice ili putem e-maila.

Datum objave:  15.4.2019.

Prikupljamo samo podatke koji su nužni da bi ostvarili svrhu obrade, te Vaše podatke na primjeren način štitimo od zloupotrebe i gubitka.

Ovim putem želimo Vas informirati o tome:

Naše usluge namijenjene su osobama starijim od 16 godina, ukoliko utvrdimo da prikupljamo podatke osoba mlađih od 16 godina ukloniti ćemo ih iz našeg sustava.

Koje podatke i kako prikupljamo, u koju svrhu, pravni temelj, koliko ih čuvamo?

 1. Prilikom pristupanja i korištenja web stranice automatski prikupljamo: IP adresu s koje ste pristupili, adresu web stranice s koje ste došli, vrijeme i trajanje pristupa, koje stranice na našem portalu ste otvorili i koji preglednik koristite, kolačiće.Ove podatke koristimo:
 • U svrhu analize korištenja web stranice,  što nam omogućava da poboljšamo našu WEB stranicu i omogućimo Vam ispravno korištenje stranice.
  • Pravni temelj obrade je legitimni interes voditelja obrade.
  • Postavljanje kolačića i obradu možete uvijek ograničiti, a ovdje možete vidjeti na koji način.
  • Podaci se čuvaju 2 godine, ako obrišete kolačić više vas ne možemo identificirati.
 • U svrhu ciljanog oglašavanja, kako bi Vam na temelju analize vaših interesa isporučili oglase koji Vas zanimaju
  • Pravni temelj obrade je privola.
  • Ove podatke dijelimo s pružateljem usluga ciljanog oglašavanja
  • Kolačiće postavljamo ako ste nam dali privolu, ako obrišete ove kolačiće više ih ne koristimo za ovu obradu
  • Podaci se čuvaju dok ih Vi ne obrišete u svojem pregledniku ili 24 mjeseca od postavljanja
 • U svrhu zaštite web stranice i  rješavanja problema u radu stranice
  • Pravni temelj obrade je legitimni interes voditelja obrade.
  • Ove podatke dijelimo s pružateljem IT usluga hostinga i održavanja stranice
  • Podaci se čuvaju u zapisima servera ne duže od 2 godine
 1. Prilikom slanja upita korištenjem web forme na stranici https://gv-zadar.hr/kontakt/ izravno od Vas prikupljamo:  ime i prezime, e-mail adresu i sadržaj upita.
  Ove podatke koristimo:
 • U svrhu pružanja informacije i komunikaciju vezanu uz Vaš upit
  • Pravni temelj obrade je legitimni interes voditelja obrade.
  • Podaci se čuvaju 2 godine.

Vaš upit može se odnositi na pružanje usluga za koje su nam potrebni dodatni podaci, u tom slučaju informirati ćemo Vas o zaštiti podataka vezano uz potrebne obrade za pružanje takve usluge.

 1. Prilikom reklamacije na našu uslugu izravno od Vas prikupljamo:  ime i prezime, e-mail adresu, zemaljsku adresu i broj telefona.
  Ove podatke koristimo:
 • U svrhu rješavanja pisanog prigovora na našu uslugu
  • Pravni temelj obrade je zakonska obaveza (Zakon o zaštiti potrošača)
  • Podaci se čuvaju 2 godine.
 1. Prilikom online plaćanja podatke koji su nužni da bi se provela autorizacija i uplata.Ove podatke prikuplja i obrađuje direktno pružatelj usluge online plaćanja kako je navedeno u uvjetima kupnje, a voditelj obrade nema pristup tim podacima.

Ne provodimo obradu profiliranja i donošenja automatiziranih odluka na osnovi profila.

Korištenje kolačića i tehnologija za praćenje

Na našim web stranicama koristimo kolačiće i tehnologije za praćenje kako bi omogućili ispravan rad stranice i jednostavnije korištenje, analizirali korištenje i ponašanje stranice.

 1. Što su kolačići

Kolačići su male datoteke koje postavljamo u Vaš preglednik prilikom posjete stranice i omogućavaju nam da Vas prepoznamo prilikom ponovne posjete stranice. Sadrže male količine podataka i ne sadrže osobne podatke koje upisujete prilikom korištenja usluga na stranici. Kolačići koji se pohranjuju mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta internetskim stranicama), odnosno trajni kolačići koji na računalu posjetitelja ostaju pohranjeni i nakon posjeta.

 1. Brisanje i blokiranje kolačića

Ako ne želite ili niste suglasni sa njihovom upotrebom, sve kolačiće možete  izbrisati ili blokirati u potpunosti korištenje kolačića u Vašem pregledniku, a upute kako to učiniti u Vašem pregledniku možete naći na poveznicama:

Ako obrišete ili onemogućite korištenje kolačića ne možemo vam omogućiti ispravno funkcioniranje nekih dijelova internetskih stranica.

 1. Kolačići trećih strana

Analitički

Pružatelj usluge: Google Analytics

 • Pravila privatnosti možete pronaći ovdje
 • Ograničiti obradu možete ovdje

Ciljano oglašavanje trećih strana

Pružatelj usluge: Google Ads

 • Pravila privatnosti možete pronaći ovdje
 • Ograničiti obradu možete ovdje

Pružatelj usluge: Facebook (Facebook Pixel)

 • Pravila privatnosti možete pronaći ovdje
 • Facebook prikuplja podatke o Vašim interesima i povezuje ih sa Vašim podacima spremljenim u Vašem Facebook profilu, obradu možete ograničiti  ovdje

Kako možete isključiti kolačiće za različite usluge možete pronaći na:

Kako štitimo vaše podatke?

Poduzimamo i kontinuirano unaprjeđujemo odgovarajuće tehničke, organizacijske i kadrovske mjere s ciljem zaštite prikupljenih osobnih podataka i sprječavanja neovlaštenog pristupa osobnim podacima ili njihovog gubitka.

Pristup web stranici zaštićen je sigurnim protokolom (HTTPS) od krađe podataka, s primjerenom razinom enkripcije.

Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa i zloupotrebe.

Pristup podacima imaju samo ovlaštene osobe voditelja obrade i pružatelja usluga. Sve osobe koje imaju pristup osobnim podacima ugovorno su obavezane na čuvanje povjerljivosti podataka i primjerenu zaštitu.

Kome prenosimo Vaše podatke i u koju svrhu?

Voditelj obrade ne distribuira, iznajmljuje ili na bilo koji drugi način ne dijeli vaše podatke s trećim stranama, osim u svrhu obrada kako je navedeno u Izjavi o zaštiti podataka.

Podaci se prenose pružateljima IT usluga i usluga analize posjećenosti i korištenja web stranice.

Podaci koje prenosimo su samo oni koji su nužni za pružanje usluge treće strane, koja je ugovorom obavezana da ih koristi samo u svrhu iz ugovora.

Koja su Vaša prava i kako ih možete ostvariti?

Imate pravo zatražiti pristup osobnim podacima, ispravak ili brisanje osobnih podataka, ograničiti obradu Vaših podataka, kao i pravo na prigovor.

Za obrade koje se temelje na pravnoj osnovi privole,  privolu možete povući u svako doba, u cijelosti ili djelomično, međutim povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade osobnih podataka do trenutka povlačenja privole.

U slučaju zahtjeva za brisanjem podataka informirati ćemo Vas da li postoji obaveza za čuvanje podataka i koje podatke nismo u mogućnosti obrisati, te koji je rok i pravni temelj za čuvanje podataka.

Sva prava koja proizlaze iz Uredbe možete ostvariti slanjem zahtjeva za ostvarivanje prava na info@gv-zadar.hr.

Voditelj obrade na Vaš zahtjev odgovoriti će u roku od mjesec dana od zaprimanja istoga, a rok se, ovisno o složenosti zahtjeva može produžiti za dodatna dva mjeseca.

Ako nismo u mogućnosti potvrditi da ste Vi vlasnik osobnih podataka na koje se Vaš zahtjev odnosi nećemo biti u mogućnosti ispuniti Vaš zahtjev.

U slučaju da smatrate da je došlo do povrede Vaših prava, imate pravo na podnošenje pritužbe nadzornom tijelu – Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Za sve dodatne informacije vezane uz zaštitu podataka, uvijek nam se možete obratiti na objavljene kontakte voditelja obrade.