Zadar

FOTO: MLADEN RADOLOVIĆ MRLJA

FOTO: MLADEN RADOLOVIĆ MRLJA

FOTO: MLADEN RADOLOVIĆ MRLJA

FOTO: MLADEN RADOLOVIĆ MRLJA

O Zadru

Povijest i zabava na jednom mjestu

Smješten je u samom srcu Jadrana, a zbog svoje 3000-ljetne povijesti i izuzetno vrijednog kulturnog naslijeđa, godinama je jedna od omiljenih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Zadar je proglašen najboljom europskom destinacijom 2016. godine pa preporučamo da ga svakako posjetite i provjerite zašto.

Ako u Zadru odsjedate dulje vrijeme, mogli biste razmisliti od raznim dnevnim izletima u neposrednoj okolici. Tu su čak četiri nacionalna parka (NP Plitvice, NP Paklenica, NP Krka i NP Kornati), a i prekrasni dalmatinski gradovi kao Split, Trogir i Šibenik.

Ako vas zanima istaživanje hrvatskih otoka i mogućnost sunčanja i kupanja na nenapučenim, skrivenim plažama, sve što trebate je samo odabrati svoju željenu destinaciju i naši brodovi brzo i sigurno će vas dovesti do nje bez puno muke oko pronalaska puta i traženja parkinga.

 1. Uživajte u prirodnoj glazbi morskih orgulja
  Bili ste na raznim koncertima, ali kladimo se da na tim koncertima nikad nije sviralo more. Da, more! Morske orgulje u Zadru su jedinstvena arhitektonska znamenitost u kojoj more prolazi kroz 35 polietilenskih cijevi različitih dužina, promjera i nagiba i stvara zvukove nalik orguljama. Sjednite i uživajte u pravom koncertu prirode.
 2. Napunite baterije uz Pozdrav suncu
  Posjetite ovu zanimljivu urbanu instalaciju od više od 300 staklenih ploča promjera 22 metra koja preko dana „upija“ sunce svojim solarnim panelima, da bi navečer „zasvijetlila“ u svim bojama. Ovo mjesto idealno je za odlične fotografije, ali i za kratak odmor uz zvuk Morskih orgulja koje se nalaze u neposrednoj blizini.
 3. Osjetite povijest Zadra u staroj povijesnoj jezgri
  Zadarska stara gradska jezgra jedna je od najljepših i najočuvanijih u Hrvatskoj. Želite li pravu povijesnu i kulturnu poslasticu, svakako se prošetajte glavnim trgom rimskog grada Iadera na kojem se odvijao cjelokupni javni život grada ili posjetite crkvu Sv. Donata i Nadbiskupsku palaču.
 4. Romantična večera u Foši
  Ova slikovita luka podignuta u 16. stoljeću pravo je mjesto za romantično-povijesnu šetnju na kojoj možete vidjeti znamenitosti kao što su Kapetanova kula ili Kopnena vrata, remek djelo kasne renesanse. U samoj lučici nalazi se i jedan od ribljih restorana s naljepšim pogledom.
 5. Gledajte zalazak sunca s rive
  Zadarska riva poznata je kao mjesto s jednim od najljepših zalazaka sunca na svijetu. Šteta bi bilo to propustiti!

Saznajte više o Zadru i njegovim znamenitostima: https://www.zadar.travel/hr/naslovna