Rijeka

Rijeka

Sezonska brzobrodska linija Zadar–Silba–Rab–Krk–Rijeka i natrag započinje s plovidbom 1.6.2022.

Kupite kartu online
i osigurajte svoje mjesto

Brzi brod Antonija

Brzi brod Antonija ima kapacitet za 200 putnika. Atraktivan dizajn broda, dužine 32 metra te širine 10 metara, omogućuje brzo i izuzetno ugodno putovanje u zatvorenom klimatiziranom salonu s udobnim sjedalima. Brzi brod Antonija opremljen je velikim prtljažnim prostorom, pristupom i toaletom za invalide.

Na raspolaganju je bogata ponuda brodskog caffe bara, koji osim napitaka nudi i sladolede, tople sendviče, kroasane, grickalice…

Ukrcajte i svoj bicikl za još lakše istraživanje destinacija na našim rutama

Povedite i svog kućnog ljubimca, katamaran Antonija je „pet friendly“

Red plovidbe

Mjesto ukrcaja Rijeka

 • Adresa: Riječki lukobran 1, Rijeka
 • Vrijeme ukrcaja: 30 minuta prije polaska broda

Prodaja karata Rijeka

Kupite kartu online
i osigurajte svoje mjesto

O Rijeci

Kvarnerska kraljica duge tradicije

Grad Rijeka je administrativno i kulturno središte Primorsko-goranske županije i treći grad prema broju stanovnika u Republici Hrvatskoj. Svoje „vodeno“ ime, Rijeka ima jer se nalazi uz sam uz tok rijeke Rječine i mnogobrojnih potoka. Rijeka je poznata po svom sloganu „Volim grad koji teče“ pa preporučamo da posjetite brojne riječke znamenitosti i otkrijete zašto.

Ako odsjedate u Rijeci duže vrijeme, preporučamo da svakako posjetite i njenu okolicu jer u vrlo kratkom vremenu možete šetati uz more u Opatiji, skijati na Platku, uživati u gastro specijalitetima u Volosku ili posjetiti Istru i sve njezine ljepote.

Ako ne putejete automobilom, svakako preporučamo da se ukrcate na našu brodsku liniju prema Zadru i posjetite neke od najljepših hrvatskih otoka na koje, uz G&V Line Iadera, možete napraviti i dnevne izlete.

 1. Čaroban pogled s Trsatske gradine
  Ako osim uživanja na plažama volite i aktivni odmor, predlažemo penjanje na Trsatski kaštel, strateški izbočeni vidikovac na 138 metara visokom brijegu koji dominira Rijekom. Ako tražite mjesto za savršeni „selfie“, ovo bi mogao biti vaš izbor.
 2. Dogovorite sastanak pod Gradskim tornjem
  Gradski toranj jedan je od simbola grada Rijeke, od doba kada je Rijeka bila opasana bedemima, a toranj je imao funkciju kule kroz koju se ulazilo u utvrđeni grad. Riječani tradicionalno svoje sastanke zakazuju “sotto la torre” ili “pod uriloj”.
 3. Šetnja po Korzu
  Najbolji način za upoznavanje grada je šetnja kroz sami gradski centar koristeći sva osjetila, promatrajući „lokalce“ i njihove navike. U Rijeci nema boljeg mjesta za to od Korza, koji nije samo riječka šetnica, gradska žila kucavica već je i njezino ogledalo. Ako zaista želite osjetiti „grad koji teče“, prošetajte se po Korzu.
 4. Katedrala Sv. Vida
  Svako putovanje trebalo bi imati i kratak „sat povijesti“. Predlažemo da posjetite katedralu Sv. Vida, jedinu baroknu rotondu monumentalnih proporcija koja je izgrađena na tlu Hrvatske. Gradnja ove crkve započeta je davne 1638. godine pa je dobro mjesto za učenje o povijesti Rijeke i mali predah, a zanimljivo je i da se u njoj nalazi portret sv. Franje Ksaverskog, zaštitnika turista.
 5. PEEK&POKE – Muzej računala
  Ovo je izbor za one „koji žele znati više“ i u svoj raspored na godišnjem odmoru uključiti i obilazak muzeja. Ovaj muzej starih računala i informatičke tehnologije ima preko tisuću eksponata svjetske i hrvatske računalne povijesti, a zbog svog jedinstvenog koncepta uvrstio se u #1 TripAdvisor preporuke. Provjerite zašto.

Saznajte više o Rijeci i njezinim znamenitostima: http://www.visitrijeka.hr/