Od 29.08.2022 Brod "Melita" na liniji 9406 polazi iz Zadra u 15:00 sati za Zaglav. Zatvoriti

Krk

Krk

Brzobrodska linija Zadar–Silba–Rab–Krk–Rijeka započinje s plovidbom 1.6.2022.

Kupite kartu online
i osigurajte svoje mjesto

Brzi brod Antonija

Brzi brod Antonija ima kapacitet za 200 putnika. Atraktivan dizajn broda, dužine 32 metra te širine 10 metara, omogućuje brzo i izuzetno ugodno putovanje u zatvorenom klimatiziranom salonu s udobnim sjedalima. Brzi brod Antonija opremljen je velikim prtljažnim prostorom, pristupom i toaletom za invalide.

Na raspolaganju je bogata ponuda brodskog caffe bara, koji osim napitaka nudi i sladolede, tople sendviče, kroasane, grickalice…

Ukrcajte i svoj bicikl za još lakše istraživanje destinacija na našim rutama

Povedite i svog kućnog ljubimca, katamaran Antonija je „pet friendly“

Red plovidbe

Mjesto ukrcaja Krk

 • Adresa: Obala hrvatske mornarice, Krk (Veliki gat)
 • Vrijeme ukrcaja: nakon iskrcaja, 5 minuta prije polaska broda

Prodaja karata Krk

Kupite kartu online
i osigurajte svoje mjesto

O otoku Krku

Najveći i najposjećeniji hrvatski otok

Krk je uz Cres najveći hrvatski otok i s više malih susjednih otočića tvori Krčki arhipelag. Zbog blage klime i raznolikosti prirodnih ljepota još de od antičkih vremena naziva „zlatni otok“ (Insula Aurea), a temeljem kulturnog nasljeđa o Krku se govori kao o kolijevci hrvatske kulture. Saznajte zašto!

Uz otok se vezu brojne priče i legende, a jedna od njih je da je otok sudbinski vezan s brojem sedam: u sedmom stoljeću naselili su ga Hrvati, sedam puta se uspješno obranio od gusara, posljednji krčki knez bio je Ivan, sedmi iz roda Frankopana,  a danas otok ima sedam središta.

 1. Grad Krk – frankopanski kaštel
  U Krku možete odmarati na nekoj od brojnih šljunčanih plaža, ali jedan dan svakako odvojite za šetnju njegovim ulicama i trgovima i razgledavanje brojnih kulturno-povijesnih spomenika.  Krk je jedno od najstarijih naselja u Hrvatskoj; neki drže da ga starogrčki pisac Homer spominje pod nazivom Koureto.
  U 12. stoljeću u Krku se izdvojila lokalna plemićka obitelj Frankopani i postala jedna od najmoćnijih feudalnih obitelji u europskim razmjerima. Iz tog vremena potječe frankopanski Kaštel. Utvrda s tri kule, četverokutnom, okruglom i tvz. Austrijskom, čuvala je grad od napada s morske strane. Danas je u prizemlju okrugle kule postavljena izložba koja nudi kulturno-povijesni pregled nastanka grada Krka, od dobra Liburna do danas.
 2. Crkva sv. Lucije u Jurandvoru i Bašćanska ploča
  Za one koje žele znati više, preporučamo posjet Jurandvoru i crkvi Sv. Lucije.
  U crkvi se nalazi replika Bašćanske ploče, najstarijeg poznatog dokumenta u kojem je hrvatsko ime upisano hrvatskim jezikom, i štoviše, hrvatskim glagoljičkim pismom.
 3. Otok Košljun
  Za one koje bi htjeli jedan dan provesti u miru i šetnji, preporučamo izlet  na otok Košljun. Na otoku je franjevački samostan iz 15. stoljeća poznat po bogatoj knjižnici od oko 30 000 knjiga. Najstarija inkunabula je iz 1471. g, a biser knjižnice je jedan od samo tri preostalih primjerka prvog Ptolomejevog atlasa iz 1511. godine. Na otoku možete razgledati i muzej s etnografskom zbirkom raznih alata korištenih u poljoprivredi na Krku u starije i  narodnih nošnji te numizmatičkom zbirkom.
 4. Ronjenje/špilja Biserujka
  Ako ste ljubitelj ronjenja, područje oko Krka s mnogobrojnim podvodnim špiljama, stijenama obraslim crvenim koraljima, zaljevima bogatim podvodnom vegetacijom i olupinama brodova pružit će vam pravi užitak.
  Druga opcija za izlet je posjet špilji Biserujka u općini Omišalj. Špilja se sastoji od nekoliko podzemnih prostora i uređena je za posjet turista. Posjetitelji se mogu diviti bogatstvu špiljskih ukrasa – kalcitnih siga, osobito stupova i stalaktita.
 5. Pješačenje/planinarenje
  Ljubitelje prirode i aktivnog odmora na Krk privlači više od 300 km uređenih pješačkih staza. One u unutrašnjosti otoka vode do vrhova otočnih planina visokim 500-tinjak metara s kojih se pruža nezaboravan pogled na čitav Kvarner.
  Zanimljiva je činjenica da krčka flora broji oko 1400 vrsta bilja što je gotovo polovica ukupne flore Hrvatske. S druge strane, Krk je veoma važno stanište ptica. Na njemu je još 1969. godine osnovan prvi rezervat u svijetu za bjeloglave supove.

Saznajte više o Krku i njegovim znamenitostima: http://www.krk.hr/

Brzobrodska linija Zadar–Silba–Rab–Krk–Rijeka započinje s plovidbom 1.6.2022.

Kupite kartu online
i osigurajte svoje mjesto