Lopar (otok Rab)

Rab

15.09.2020. završila je plovidba na liniji Rijeka-Krk-Lopar(Rab)-Silba-Zadar

Saznajte više o liniji na linku Rijeka-Krk-Lopar(Rab)-Silba-Zadar i obratno

O otoku Rabu

Uživajte na pješčanim plažama ovog otoka sreće

Narodna izreka kaže da je Bog stvorio otok Rab samo za sebe, a vrag je na njega poslao ljude. Otok Rab poznat je kao najzeleniji otok na Jadranu pa ne čudi da se još od doba Rimljana naziva “otokom sreće”. Ako možete, svakako posjetite rapske fjere i viteške igre – jedne od najatraktivnijih događaja na otoku Rabu.

Na otoku Rabu nalazi se Lopar, mjesto najpoznatije po svojim brojim pješčanim plažama i prekrasnim uvalama. Uz Lopar se veže još jedna zanimljivost, a to je da je u njemu rođen Sv. Marin, navodni utemeljitelj državice San Marino.

Što u Loparu i Rabu možete vidjeti? #Top5

 1. Pješčane plaže
  Ako volite pješčane plaže, novisno volite li one s ugostiteljskom ponudom ili skrivene, intimne uvale, u Loparu ćete naći sve što poželite. Počevši od Rajske plaže, preko Livačine, Stolca, Sahare, Podšila, Dubca, Sturiča, Ciganke, Sića, Crikvene Dražice, Mela….  sigurni smo da ćete pronaći onu pravu za sebe.
 2. Katedrala sv. Marije Velike
  Crkva je vjerojatno sagrađena u 4. stoljeću, ali tijekom vremena pa sve do baroka, kada poprima svoj današnji izgled, bila je nadograđivana i proširivana. Desetak metara udaljen od crkve, 26 metara visok, stoji romanički zvonik koji predstavlja pravo remek-djelo graditeljstva.
  U ovoj crkvi nalazi se prava riznica dragocjenih slika, ali i različitih relikvijara među kojima je i lubanja sv. Kristofora, zaštitnika Raba.
 3. Samostan sv. Eufemije
  Ovaj samostan u Kamporu, osim svoje ljepote, ima i jednu zanimljivu povijesnu priču. Povelja o gradnji ovog samostana predstavlja iznimno vrijedan dokument jer se u njoj po prvi puta spominje hrvatsko ime grada i otoka Raba. U sklopu samostana nalazi se i Etnografski muzej za one „koji žele znati više“.
 4. Kuća rapske torte
  Rabska torta jedinstven je suvenir i zaštitni znak Raba, a njezin recept čuvaju Benedktinke i potječe još od 12. stoljeća. U Kući rapske torte možete posjetiti muzej i uživo naučiti proces proizvodnje torte.
 5. Park šuma Kalifront i botanički rezervat Dundovo
  Prošetajte jednom od posljednjih hrastovih šuma, bogatom raznolikom florom i faunom. Park šuma Kalifront i botanički rezervat Dundovo su jedinstvene šume na čitavom Jadranu i jedan od najbolje očuvanih kompleksa šume zimzelenog hrasta crnike na čitavom Mediteranu. Područje ima veliki broj staza pogodnih za šetnje i mountian biking

Saznajte više o Loparu i njegovim znamenitostima: https://www.lopar.com/

Linija

15.09.2020. završila je plovidba na liniji Rijeka-Krk-Lopar(Rab)-Silba-Zadar

Saznajte više o liniji na linku:

Rijeka-Krk-Lopar(Rab)-Silba-Zadar i obratno